Doorbeleggen na pensioen bij Allianz

0

Doorbeleggen na de pensionering is nu ook mogelijk bij Allianz. Deelnemers aan het Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen kunnen naast de vaste gegarandeerde pensioenuitkering kiezen voor een variabele uitkering of een combinatie van beide.

Evenals Aegon, dat vorige week met het pensioenproduct Uitkerend Beleggingspensioen kwam, speelt Allianz hiermee in op de Wet verbeterde premieregeling die per 1 september van kracht is geworden. Deze wet maakt het onder meer mogelijk om na de pensioendatum te blijven beleggen voor de opbouw van pensioen.

Risicospreiding en schokbestendigheid staan centraal in het Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen. “Deelnemers die voor doorbeleggen kiezen, beleggen in een zorgvuldig samengestelde lifecycle met zeven onafhankelijke beleggingsfondsen, waarvan 31% in zakelijke waarden”, licht directeur Pensioen en Leven Mart Vreven toe. “Op die manier is er een optimale balans tussen een hogere pensioenuitkering en beleggingsrisico’s.”

Veel interesse in doorbeleggen

Het beleggingsrisico is na twintig jaar doorbeleggen afgebouwd naar nihil. Er is dan sprake van een levenslange gegarandeerde pensioenuitkering.

De belangstelling voor doorbeleggen is groot, zo blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Allianz. Ongeveer 45% van de deelnemers aan een beschikbare premieregeling die binnenkort pensioen moeten aankopen of dit net hebben gedaan, geeft aan er interesse in te hebben.

Schommelingen

“Doorbeleggen geeft deelnemers de kans op een hoger pensioen dan bij de vaste uitkering”, zegt Vreven. “De oplossing moet echter wel bij je passen; je moet bijvoorbeeld niet wakker liggen van schommelingen in je pensioenuitkering. Daarom bieden wij ook meerdere combinaties van een vaste en variabele uitkering, waarbij je deels kunt doorbeleggen.”

Volgens hem is onafhankelijk financieel advies daarbij essentieel. “De keuze voor doorbeleggen maak je eenmalig op je pensioendatum; later veranderen is niet mogelijk. Allianz biedt doorbeleggen daarom alleen aan via de financieel adviseurs met wie wij samenwerken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.