Doorbeleggen na pensionering

0

Met het nieuwe pensioenproduct Uitkerend Beleggingspensioen biedt Aegon werknemers met een vrijkomend pensioenkapitaal uit een beschikbare premieregeling de mogelijkheid om ook na hun pensionering met hun pensioenkapitaal te blijven beleggen.

De Wet verbeterde premieregeling staat deze mogelijkheid sinds september toe. Het Uitkerend Beleggingspensioen is een variabele pensioenuitkering. De hoogte van het pensioen wordt ieder jaar per 1 januari opnieuw vastgesteld en is afhankelijk van het beleggingsrendement, de rente en de levensverwachting.

Risico en rendement

Het pensioenkapitaal wordt belegd in een mix van drie beleggingsfondsen (Aegon Diversified Equity Fund, Aegon Diversified Bond Fund en het Aegon Liability Matching Fund), waarbij ongeveer twee derde wordt belegd in zakelijke waarden, zoals aandelen en onroerend goed. Deze zakelijke waarden zijn wel risicovoller.

In een toelichting zegt Aegon: “Ongeveer 66% van het pensioenkapitaal wordt belegd in zakelijke waarden. We doen dit om onze klanten een goede kans te geven op een hoger pensioen. Voor de meeste werknemers geldt dat zij AOW en ander gegarandeerd pensioen krijgen. Van het totale inkomen na pensionering is dus maar een relatief klein deel afhankelijk van beleggingen.”

Partnerpensioen

Voor het partnerpensioen zijn twee varianten beschikbaar. Een gegarandeerd partnerpensioen met een vaste uitkering. De hoogte van het partnerpensioen is 70% van het ouderdomspensioen dat bij de start wordt uitgekeerd. De tweede variant is een partnerpensioen op basis van beleggen, waarbij de uitkering in hoogte varieert. Het partnerpensioen blijft onderdeel van de beleggingen, waardoor er kans is op een hoger partnerpensioen.

Garantiepensioen

Werknemers die beleggen met pensioengeld toch te risicovol vinden, kunnen kiezen voor het garandeerde pensioenproduct van Aegon.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.