Doorbeleggen met Zwitserleven Variabel Pensioen

0

Zwitserleven introduceert op 1 oktober het Zwitserleven Variabel Pensioen. Hiermee kunnen klanten ook na hun pensionering doorbeleggen met een deel van het opgebouwde pensioenkapitaal. De klant kan daarbij zelf exact bepalen hoe groot dat deel mag zijn.

Per 1 oktober is dit nieuwe, flexibele pensioenproduct beschikbaar voor zowel deelnemers met een regeling bij Zwitserleven, als voor werknemers die hun pensioen bij een andere pensioenaanbieder hebben opgebouwd. Het nieuwe product is bedoeld voor mensen die via een werkgever pensioenkapitaal hebben opgebouwd in een beschikbare premieregeling en bereid zijn om een deel van dit kapitaal ook na hun pensioendatum verder te beleggen.

Marcel Rozema, Director Retirement Solutions bij Zwitserleven: “De klant kan letterlijk elke verhouding kiezen tussen het vaste en het variabele gedeelte van de pensioenuitkering: van 1% tot 100% variabel, alles is mogelijk . Door veel keuze te bieden kan iedere klant een passende oplossing krijgen, vaak een combinatie tussen vast pensioen en doorbeleggen.”

Alleen via adviseurs

De klant kan Zwitserleven Variabel Pensioen alleen via een onafhankelijke adviseur afsluiten. “Het product kent veel mogelijkheden en daarom is het belangrijk dat de adviseur helpt de pensioenuitkering precies af te stemmen op de persoonlijke situatie van de klant. Daarvoor is belangrijk te weten in welke mate de klant risico kan en bereid is te nemen. Onafhankelijk persoonlijk advies heeft hierbij een duidelijke meerwaarde”, aldus Zwitserleven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.