Donatus betaalt 40% van de premie terug aan leden

0

Ondanks de coronacrisis is de onderlinge verzekeraar Donatus Verzekeringen van plan haar leden 40% van de voor 2020 ingelegde premies terug te betalen. Dit komt overeen met 12,4 miljoen euro. Ook over 2019 kregen de leden 40% van de ingelegde premies terug.

Het jaarverslag van de marktleider voor verzekeringen van kerkgebouwen en monumenten meldt een resultaat van 14,6 miljoen euro na belastingen, nagenoeg gelijk aan 2019. Dit is onder andere te danken aan de lage schadelast van 2020.

Coronacrisis

De directieleden Alphons van der Voorn en Rinke Eigenhuis melden in een commentaar op het jaarverslag: “In deze ook voor onze leden onzekere tijden, vindt Donatus een ruimhartige teruggave van premiegelden meer dan welkom. De coronacrisis heeft onze resultaten nauwelijks beïnvloed. We hebben zelfs groei kunnen realiseren. In 2020 zijn er in de portefeuille 51 gebedshuizen bijgekomen die voorheen elders verzekerd waren. Daarnaast zijn er 37 herbestemde kerken in de portefeuille bijgekomen, met voor ons een nieuwe eigenaar. Het totaal aantal verzekerde kerkgebouwen is circa 4.700. Ook zijn er 250 nieuwe monumenteneigenaren bij gekomen met ruim 600 monumentale objecten. De totaal verzekerde portefeuille nadert de 40 miljard euro. ”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.