DocRevolution neemt beheer Verzekeringskaarten over

0

Het CMS waarin verzekeraars en volmachten de Verzekeringskaarten aanmaken en beheren, gaat veranderen. Naar verwachting worden de kaarten per 1 januari 2024 overgezet naar het CMS van DocRevolution. Ook wordt een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Het huidige CMS voor Verzekeringskaarten wordt sinds 2015 gebruikt en is verouderd. Daarom heeft het Verbond van Verzekeraars gezocht naar een toekomstgerichte oplossing en is terecht gekomen bij DocRevolution. Dat systeem wordt al door enkele verzekeraars gebruikt voor het beheren van polisvoorwaarden. En ook Zorgverzekeraars Nederland is bezig met de overstap.

Verbeteringen

Eén van de kenmerken van DocRevolution is dat je met één document de Verzekeringskaarten kunt beheren van een veelvoud aan producten en labels. Verbond: “Dat levert dus gelijk efficiency op en het vermindert fouten. Daarnaast biedt DocRevolution andere handige functies voor de makers van Verzekeringskaarten zoals het kunnen voorstellen en accepteren van wijzigingen en het plaatsen van opmerkingen.”

Impact op verzekeraars en volmachten

Het uitgangspunt van de migratie is dat het zo min mogelijk impact heeft op verzekeraars en volmachten. Dat houdt in dat de huidige, gepubliceerde kaarten naar het nieuwe CMS worden overgezet. Vervolgens kunnen gebruikers de kaarten controleren en opnieuw publiceren. Het uiterlijk van de Verzekeringskaarten blijft gelijk, volgens de Europese regel: Insurance Product Information Document (IPID). Wel zal de interface er anders uitzien dan het huidige CMS.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.