DNB-vergunning APF Centraal Beheer

0

De Nederlandsche Bank heeft een vergunning verleend aan het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds (CB APF), een handelsnaam van de Stichting Achmea Algemeen Pensioenfonds.

Het CB APF heeft een stichtingsvorm. Het onafhankelijke bestuur (foto) bestaat uit Huub Hannen (voorzitter), Angela Peters (bestuurslid en directeur van het Bestuursbureau) en Hans Kempen (bestuurslid). De raad van toezicht bestaat uit Marleen Barth (voorzitter), Jos Berkemeijer en Jan Buné.

Pensioenregelingen worden binnen het CB APF uitgevoerd in verschillende solidariteitskringen. Dat kunnen uitkeringsovereenkomsten (Defined Benefit-regelingen) zijn, maar ook (netto) premieovereenkomsten (Defined Contributionregelingen). Pensioenfondsen en werkgevers brengen hun pensioenregelingen onder in één of meer van de vier standaardkringen of in een eigen kring. Alle regelingen zijn online via één deelnemerportaal inzichtelijk. Voor de werknemer wordt de verwachte pensioenuitkering gecombineerd met verwachte uitgaven, zodat een beeld ontstaat van het netto besteedbaar inkomen vanaf pensioendatum. Werkgevers hebben een eigen internetportaal waarmee ze inzicht hebben in de pensioenregeling(en) die zijn afgesloten voor de werknemers.

Samenwerkingspartners

Het CB APF is een onafhankelijke pensioenuitvoerder die voor de marktintroductie en distributie nauw samenwerkt met Centraal Beheer en voor het vermogensbeheer met Achmea Investment Management.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.