DNB keert uit aan 7.500 deposanten

0

Ruim 7.500 oud-rekeninghouders van failliete banken hebben tot nog toe gebruik gemaakt van de coulanceregeling. DNB heeft in totaal al 800.000 euro uitgekeerd. Er zijn nog 11.500 deposanten die aanspraak kunnen maken op een vergoeding. Dit kan nog tot uiterlijk 22 juni 2017.

Het betreft consumenten die in het verleden aanspraak hebben gemaakt op het depositogarantiestelsel. Een deel van de voormalige klanten van DSB, Icesave, Indover en Van der Hoop komt in aanmerking voor een aanvullende wettelijke rente over hun uitkering. Zij kunnen hiervoor een aanvraag doen bij DNB. Hiervoor heeft DNB nog 800.000 euro in kas.

Het gaat in veruit de meeste gevallen om kleine bedragen tussen 10 – 20 euro. Maar er zijn ook uitschieters. De maximale vergoeding bij DSB is 3.850 en bij Icesave 3.510 euro.

Uitgesplitst per bank

Sinds DNB op 22 maart is gestart met de uitvoering van de coulanceregeling van de minister van Financiën, hebben hiervan al 7.500 oud-rekeninghouders gebruik gemaakt. De ruim 19.000 oud-rekeninghouders die in aanmerking komen voor een vergoeding kunnen samen aanspraak maken op 1,6 miljoen euro. Uitgesplitst naar bank is dat 1,3 miljoen voor oud-rekeninghouders van DSB, 160.000 voor oud-rekeninghouders van Van der Hoop, 130.000 voor oud-rekeninghouders van Icesave en 4.550 voor oud-rekeninghouders van Indover.

Coulanceregeling

De coulanceregeling betreft een vergoeding van gederfde rente aan rekeninghouders van banken die failliet zijn gegaan. Na het faillissement hebben rekeninghouders een uitkering uit het depositogarantiestelsel ontvangen. De uitkering is in sommige gevallen te laat gedaan. Deze rekeninghouders komen nu in aanmerking voor een aanvullende vergoeding.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.