DNB informeert over PSD2

0

DNB heeft op haar website een serie met veel gestelde vragen en antwoorden gepubliceerd over de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2. De toezichthouder informeert consumenten en winkeliers over PSD2 namens het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB).

Als gevolg van PSD2 zijn Europese banken straks verplicht betaaldata en rekeninginformatie van klanten toegankelijk te maken voor andere dienstverleners. De klant moet daar wel toestemming voor geven. Dat biedt kansen voor nieuwe spelers. Al deze partijen dienen hiervoor wel een vergunning te hebben van DNB of van een andere toezichthouder uit de Europese Unie. PSD2 regelt het toezicht op deze derde partijen. De Europese richtlijn wordt dit voorjaar ook in Nederland geïmplementeerd.

MOB

Het MOB is een samenwerkingsverband van vijftien maatschappelijke organisaties, zoals consumenten-, winkeliers- en bancaire organisaties.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.