DNB Good Practice Beheersing volmachten schadeverzekeraars

0

Met de publicatie van de ‘Good Practice Beheersing volmachten schadeverzekeraars’ is het Normenkader volmachten uit 2013 komen te vervallen. In de Good Practice beschrijft DNB de eisen vanuit de wet- en regelgeving op het gebied van volmachten en haar verwachtingen daarbij.

In de tweede helft van september zullen circa vijftien verzekeraars door de toezichthouder worden verzocht om een self-assessment uit te voeren op basis van deze Good Practice. Op die manier wil DNB nagaan in hoeverre de verzekeraars de risico’s van het volmachtkanaal beheersen én over de mate waarin de sector al toepassing geeft aan de Good Practice.

De uitkomsten worden door de toezichthouder gezien als een nulmeting. Op basis van de uitkomsten wordt tevens besloten of en welke acties komend jaar nodig zijn om het beheersingsniveau sectorbreed op een gewenst niveau te brengen.

Samen met de branche

De Good Practice Beheersing volmachten schadeverzekeraars is na intensief overleg met de sector tot stand gekomen. In mei dit jaar zijn hierover twee rondetafelgesprekken met een tiental verzekeraars gehouden. Ook is de Good Practice afgestemd met NVGA. Het Verbond van Verzekeraars zal samen met de NVGA de Voorbeeld Samenwerkingsovereenkomst Volmachten – voor zover dat nog niet het geval zou zijn – in lijn brengen met de Good Practice.

Het Verbond van Verzekeraars gaat ervan uit dat volmachtgevende verzekeraars de in de Good Practice aangegeven verwachtingen van DNB én de beschreven niet-verplichte aanbevelingen aan hun praktijk en beleid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.