DNB: ‘Financiële positie pensioenfondsen verbeterd’

0

De financiële positie van pensioenfondsen is in het derde kwartaal verbeterd, meldt DNB. Het pensioenvermogen steeg met 41 miljard euro naar 1.596 miljard. De verplichtingen stegen in hetzelfde kwartaal met 1 miljard naar 1.675 miljard euro. Doordat het vermogen sterker steeg dan de verplichtingen verbeterde de financiële positie.

De dekkingsgraad van de pensioenfondsen is uitgekomen op 95,3%, een stijging ten opzichte van het vorige kwartaal van 2,4 procentpunten. De dekkingsgraad is de graadmeter voor de actuele financiële positie van pensioenfondsen en geeft de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen weer.

Beleidsdekkingsgraad

De beleidsdekkingsgraad is uitgekomen op 96,0%: een daling van 0,8 procentpunten. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de 12 maandelijkse dekkingsgraden. De daling wordt veroorzaakt doordat de dekkingsgraden in het derde kwartaal van 2020 lager waren dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, aldus de toezichthouder.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.