DNB: ‘Dekkingsgraad pensioensector verbeterd’

0

In het derde kwartaal van 2022 is de dekkingsgraad van de pensioensector verbeterd ten opzichte van het vorige kwartaal, schrijft DNB. “Dit komt doordat de waarde van de verplichtingen harder daalde dan het pensioenvermogen. Het pensioenvermogen daalde met 76 miljard euro naar 1.440 miljard, terwijl de totale verplichtingen met 83 miljard euro daalden naar 1.156 miljard.”

De dekkingsgraad van de pensioensector in zijn geheel is uitgekomen op 124,6%: een stijging ten opzichte van het vorige kwartaal van 2,1 procentpunt . De dekkingsgraad ligt ruim boven de dekkingsgraad van 110,3% van een jaar geleden. De beleidsdekkingsgraad is uitgekomen op 118,2%: een stijging van 3,8 procentpunt ten opzichte van het vorige kwartaal. De stijging wordt veroorzaakt doordat de dekkingsgraden in het derde kwartaal van 2022 hoger waren dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, aldus DNB.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.