DMPM lanceert dashboard voor inzicht in huizen- en hypotheekmarkt

0

DMPM heeft onlangs het nieuwe dashboard ‘Dutch Mortgage Market Insights’ gelanceerd. Dit interactieve portaal biedt inzicht in de actuele ontwikkelingen van de Nederlandse economie, de Nederlandse huizenmarkt en de hypothekenmarkt.

“In dit dashboard worden alle relevante marktontwikkelingen op een zeer overzichtelijke manier gepresenteerd. Tevens kan de Quarterly Market Update via het dashboard worden gedownload waarin alle ontwikkelingen van het afgelopen kwartaal worden weer gegeven”, zegt aldus Raoul de Groot, operationeel directeur van DMPM.

NHG

De Groot: “Uit het dashboard blijkt dat de sterke stijging van de marktrente niet alleen grote gevolgen heeft voor het volume, maar ook voor de samenstelling van de markt. Zo wordt inzichtelijk gemaakt dat het aandeel NHG sterk is gestegen en dat 10 jaar vast de populairste rentevaste periode is geworden. Ook laat het dasboard aan investeerders zien dat er veel meer gebruik wordt gemaakt van de verhuisregeling en de mogelijkheid om bestaande hypotheken te verhogen.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.