Dit jaar explosie langdurig verzuim

0

In 2022 was het verzuim bij werkgevers met meer dan 75 medewerkers in dienst 6,6%. Op dit moment is 4,05% van de medewerkers bij deze grote bedrijven langer dan zes weken ziek en 1,05% langer dan een jaar, blijkt uit onderzoek van HR Navigator. “Deze cijfers voorspellen een explosie van verzuim in 2023.”

Volgens HR Navigator zijn er een aantal oorzaken voor het stijgende verzuim. “Mensen melden zich sneller en vaker ziek. De verzuimdrempel lijkt lager dan ooit”, aldus directeur Marco de Zeeuw. Maar het kortdurende verzuim is volgens hem niet het grootste probleem. “Gemiddeld genomen zijn er steeds meer oudere werknemers. Die hebben over het algemeen een ander arbeidsethos dan jongeren. Ze melden zich minder snel ziek, maar áls ze ziek zijn dan vallen ze vaak langer uit. Oudere werknemers hebben een hoger risico op ernstige ziektes en hebben doorgaans een langer herstel nodig. Daarnaast hebben oudere werknemers in bepaalde beroepen vaak meer dan 30 jaar (zwaar) fysiek werk gedaan. Dat gaat zich op een gegeven moment wreken.”

Bij jongeren spelen er juist meer mentale klachten, zegt De Zeeuw. “Meer dan de helft van de jongeren ervaart psychische klachten.”

Voorkomen

HR Navigator deed onderzoek onder ruim 250 grote werkgevers met meer dan 75 medewerkers in dienst. Om een verdere stijging van het verzuim voor te zijn is volgens De Zeeuw een intensieve samenwerking met een arbodienst essentieel. “Zorg voor vroegdiagnostiek. Hoe eerder een zieke werknemer door de arbodienst gezien wordt, hoe sneller je weet wat er echt aan de hand is. Je weet dan wat de medewerker nog wél kan en je kunt de ondersteuning bieden die de medewerker nodig heeft. Daarmee verkort je het verzuim.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.