‘Dijsselbloem moet ingrijpen bij ASR’

0

De Consumentenbond vindt het de hoogste tijd dat minister Dijsselbloem van Financiën verzekeraar ASR dwingt zijn woekerpolisklanten rechtvaardig te behandelen. Dat zegt de bond in een brief aan de minister.

ASR betaalde een kleine groep consumenten met een Waerdye-verzekering in het geheim veel meer compensatie dan tienduizenden andere klanten met dezelfde woekerpolis. De verzekeraar creëert hiermee een grote rechtsongelijkheid. Bart Combée (foto), directeur Consumentenbond: “ASR zou zich hiervoor moeten schamen, maar heeft in plaats daarvan onze eis om alle klanten gelijk te behandelen hooghartig naast zich neergelegd. Omdat ASR voor 100% in handen is van de staat, hebben we nu minister Dijsselbloem als eigenaar van de verzekeraar gevraagd om hen hiertoe te dwingen.”

Berucht

De Waerdye-verzekering is een van de beruchtste producten uit de woekerpolisaffaire, onder andere door hoge verborgen kosten. Combée: “ASR verkocht zo’n 200.000 van deze polissen. De verzekeraar beweert dat zijn compensatieregeling uit 2008 redelijk is, maar in 2015 kregen klanten die doorprocedeerden veel hogere bedragen als ze hun zaak in het geheim schikten. Dijsselbloem riep eerder verzekeraars op om transparant te zijn over geheime schikkingen en zei het belangrijk te vinden dat gelijke gevallen gelijk worden behandeld. Nu ASR dit zo halsstarrig weigert, vragen wij de minister om dit te realiseren.”

Virtuele demonstratie

De Consumentenbond is een virtuele demonstratie voor gedupeerden via Facebook en op 15 april vindt een demonstratie plaats bij het hoofdkantoor van ASR in Utrecht. Combée: “We willen duidelijk maken dat het hier om mensen gaat, niet om dossiers. Mensen die wilden sparen voor hun huis, pensioen of studie van kinderen, maar daarin zwaar gedupeerd zijn door de praktijken van ASR.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.