Dijsselbloem helpt mensen met geldproblemen

0

Oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem omarmt het nieuwe buddy-systeem fiKks. Deze app helpt mensen met betalingsachterstanden. Via de app ontmoeten hulpvrager en buddy elkaar. De buddy steunt en coacht de hulpvrager bij het op orde krijgen van de financiële huishouding.

Jeroen Dijsselbloem is een van de buddies die mensen gaat helpen hun financiële huishouding op orde krijgen. fiKks is volgens hem een mooi voorbeeld van hoe het bedrijfsleven bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke problemen. “Via de app ga ik vanaf vandaag mensen helpen hun financiële huishouding op orde krijgen. Maar de hulpvrager moet het uiteindelijk wel zélf doen; als buddy kan ik een steuntje in de rug geven.”

E-learningprogramma

Het contact tussen buddy en gebruiker verloopt anoniem. Buddies doorlopen een e-learningprogramma om hen voor te bereiden op hun rol als financieel coach. De buddies hebben niet per definitie een financiële achtergrond. Er wordt enkel hulp geboden om mensen weer op weg te helpen.

Verborgen geldzorgen

Volgens Ron Steenkuijl, directeur Corporate Affairs bij ADG, wordt er in Nederland niet gesproken over geldzorgen. “Geldzorgen leiden niet alleen tot schulden, stress, frustratie en apathie, maar kosten ook de samenleving bakken geld. Met fiKks doorbreken we dat taboe en helpen mensen om dreigende geldzorgen bespreekbaar te maken en snel op te lossen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.