Digitaliseringsslag CMIS-labels

0

De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek hebben een volgende stap gezet in de digitalisering van het hypotheekaanvraagtraject. In samenwerking met Argenta is het aanvraagtraject vereenvoudigd door gebruik te maken van brondata die de consument via overheidsportalen kan opvragen. De nieuwe dienstverlening wordt gefaciliteerd via het HDN platform. 

“Met deze ontwikkeling zetten we een nieuwe stap in het versnellen van het acceptatieproces op basis van gegevens vanuit consumentendataleveranciers als Ockto. Wij zijn blij hier een steentje aan bij te dragen, door de data-uitwisseling te faciliteren en standaardiseren”, aldus Reinier van der Heijden, algemeen directeur HDN. De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek starten met het laten vervallen van de werkgeversverklaring. “In de loop van 2019 komen ook papieren documenten over het pensioen, een echtscheiding, of het onderpand te vervallen”, aldus Joep Peerdeman, manager Operations bij CMIS Franchise. Het uiteindelijke doel is om in het aanvraagtraject alle papieren documenten af te schaffen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.