Digitale toespraak Máxima over financiële weerbaarheid

0

Morgenochtend houden minister van Financiën Wopke Hoekstra en koningin Máxima – als erevoorzitter van Wijzer in geldzaken – een digitale toespraak tijdens de online platformbijeenkomst ‘Financieel kwetsbaar in een (nieuwe) economische werkelijkheid’.

Koningin Máxima gaat in haar toespraak onder meer in op het belang van financiële weerbaarheid en hoe mensen geholpen kunnen worden die op te bouwen. Daarnaast leveren de minister van Financiën, Wopke Hoekstra, ervaringsdeskundigen en experts uit het werkveld een bijdrage aan deze eerste interactieve editie van de jaarlijkse bijeenkomst van platform Wijzer in geldzaken voor professionals in de financiële sector en het maatschappelijk werkveld. Het doel van de online bijeenkomst is het delen van kennis en het geven van handvatten aan professionals om financieel kwetsbare mensen beter te kunnen ondersteunen.

Kennisdelen

Vanwege de economische impact van de coronapandemie hebben de thema’s ‘financiële kwetsbaarheid’ en ‘financiële weerbaarheid’ er volgens het platform Wijzer in geldzaken een nieuwe dimensie bij gekregen. Het doel van de online bijeenkomst is dan ook het delen van kennis en het geven van handvatten aan professionals om financieel kwetsbare mensen beter te kunnen ondersteunen.

In hun bijdragen staan de verschillende sprekers en experts stil bij vragen zoals:

  • Wie zijn en waren al financieel kwetsbaar in onze samenleving?
  • Welke groepen zijn extra financieel kwetsbaar geworden door de huidige crisis?
  • Wat moet er gebeuren om de financiële veerkracht van deze groepen te vergroten?
  • Hoe kunnen we deze geldproblemen in de toekomst voorkomen?

Inschrijven voor de interactieve editie op 26 mei 2020 van 10:45 tot 12:15 uur kan hier.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.