Digitale gastlessen Stichting LEF

0

Stichting Leven en Financiën (LEF) transformeert het onderwijsprogramma naar een online variant. Hiermee biedt het een toegankelijke module die MBO-studenten op een interactieve manier laat werken aan hun financiële bewustzijn.

Stichting LEF heeft ervoor gekozen om het onderwijsaanbod versneld volledig digitaal beschikbaar te maken, omdat vanwege de coronacrisis aandacht voor en hulp bij financiële geletterdheid ook voor jongeren broodnodig is. De LEF-gastles duurt drie kwartier en is volledig digitaal te volgen via verschillende online platforms zoals Microsoft Teams en Google Meet. Hierdoor is het binnen diverse veelgebruikte digitale onderwijsomgevingen toegankelijk. Een gastdocent begeleidt de studenten bij de module en waar nodig zorgt een ‘host’ ervoor dat de online les soepel verloopt en geeft ondersteuning aan de interactieve elementen.

Combinatie online en fysiek

Zodra het weer mogelijk is zal LEF het online programma combineren met de fysieke aanwezigheid van gastdocenten op scholen. Ron Dukers, voorzitter van Stichting LEF. “De proeflessen die we in de afgelopen weken hebben gedraaid laten zien dat het perfect mogelijk is om financiële educatie digitaal aan te bieden. Door dit online aanbod te ontwikkelen hebben we LEF ingericht op een toekomst waarin we naar verwachting blijvend online en fysiek onderwijs zullen combineren.”

Inhoud gastles

De gastles is dus interactief en nodigt de studenten uit zorgvuldig hun huidige inkomsten- en uitgavenpatroon te doorgronden. Het programma gaat daarbij in op thema’s als verleidingen en reclame, een persoonlijke begroting en keuzes omtrent geld sparen en uitgeven. Daarnaast bevat het actuele handvatten gerelateerd aan de huidige situatie op het gebied van werk, speciale voorzieningen en laat het studenten zien waar hulp te krijgen is in het geval van problemen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.