Digitaal verzekeringsspel in de klas

0

Medewerkers van verzekeringsmaatschappijen staan volgende week voor de klas om aan basisschoolleerlingen de digitale les ‘Fix je risk’ te geven. Financiële educatie is één van de speerpunten van het Verbond van Verzekeraars. De gastlessen maken deel uit van de Week van het geld.

Leerlingen van de groepen 7 en 8 krijgen eerst een korte introductie over verzekeren, zoals uitleg over de begrippen polis en premie. Het accent ligt vooral op de verschillende soorten risico’s en de kans daarop. Deze kennis passen ze vervolgens direct toe tijdens het digitale spel ‘Fix je risk’, waarbij de gastdocent de rol van quizmaster krijgt.

Risico inschatten

Wie op jonge leeftijd leert nadenken over (financiële) risico’s, is op latere leeftijd beter in staat om weloverwogen keuzes te maken. In de digitale Fix je Risk-les spelen komen vier verschillende situaties aan de orde (een verjaardag, het schoolkamp, een sportdag en de zomervakantie). Leerlingen leren inschatten wat er kan gebeuren en hoe groot de schadepost in dat geval is. In teamverband beslissen ze vervolgens of ze zich wel of niet willen verzekeren en welke polissen ze eventueel nodig hebben. De teams kunnen maximaal twee van de vier optionele verzekeringen kiezen en moeten dus in onderling overleg kritisch zijn. Maar net zoals in het echte leven zijn altijd weer nieuwe keuzes en inschattingen nodig.

Financiële top trapt af

Ook een aantal CEO’s en directeuren van verzekeraars geven bij de start van de Week van het geld op 12 maart een gastles voor de leerlingen van basisschool De Fontein in Den Haag. CEO’s David Knibbe (Nationale-Nederlanden), Gilbert Pluym (Onderlinge ’s Gravenhave), Cees de Jong (BNP Paribas) en algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars laten de leerlingen daarin kritisch nadenken over het nut van verzekeren: wanneer is dat verstandig en wanneer niet? Ook André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, zal een gastles verzorgen. Evenals Nibud-voorzitter Elly Blanksma.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.