Digitaal Paspoort verdwijnt over drie maanden

0

Volgens Peter Mols, directeur SIVI verloopt de overstap van het Digitaal Paspoort naar eHerkenning voortvarend. “Dit laat zien dat de sector de overstap naar veilig inloggen serieus neemt. Dit blijkt ook uit het feit dat zes dienstverleners die het Digitaal Paspoort niet ondersteunen, wel overgaan op eHerkenning.”

Verzekeringsondernemers hebben nog tot 7 januari 2022 de tijd om de overstap te maken naar eHerkenning (voor medewerkers) en Bedrijfscertificaat (voor ondernemingen) als centraal identificatie- en authenticatiemiddel. Vanaf die datum namelijk kan het Digitaal Paspoort niet meer worden gebruikt. Kennis- en standaardisatie-instituut SIVI monitort deze transitie en stelt vast dat de sector, als eerste private sector, op koers is in de overgang naar veiliger digitaal zakendoen. Maar constateert tegelijkertijd dat een aanzienlijk aantal ondernemers de overstap in de komende maanden nog moet maken.

Monitoring

SIVI monitort de stand van zaken rond de migratie naar eHerkenning op haar website. Enkele feiten:

  • Alle online dienstverleners (zoals o.a. CIS, serviceproviders en verzekeraars) stappen volgens de aangegeven planningen op tijd over op eHerkenning.
  • Ruim 17.000 gebruikers benutten de mogelijkheid om – tegen gereduceerd tarief – hun Digitaal Paspoort tot het laatste moment, 7 januari 2022 te verlengen (Bijna 75% van de actieve gebruikers van het Digitaal Paspoort). Een belangrijk deel hiervan (meer dan 70%) beschikt al over een eHerkenningsmiddel. Hoeveel gebruikers precies over zijn op eHerkenning is niet bekend, aangezien het middel door meerdere bedrijven wordt aangeboden en niet alle transactiecijfers bekend zijn.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.