Dienstverleningsdocument actualiseren

0

In haar maandelijkse nieuwsbrief wijst de AFM toezichthouder aanbieders, bemiddelaars en adviseurs op benchmark van de DVD-generator, die op 1 oktober 2018 is geüpdatet. Hierdoor moeten financiële dienstverleners mogelijk hun Dienstverleningsdocument (DVD) aanpassen.

In de DVD-generator heeft een financieel dienstverlener onder meer ingevuld hoeveel producten hij binnen een bepaalde productcategorie vergelijkt. Het ingevulde aantal producten wordt in de DVD-generator afgezet tegen het totaal aantal in de markt verkrijgbare producten binnen de betreffende productcategorie. Op basis van deze benchmark concludeert de DVD-generator of de betreffende financieel dienstverlener geen, een beperkt of een groot aantal producten vergelijkt.

Actuele DVD

Een DVD is niet meer actueel als de financieel dienstverlener het dienstverleningsconcept wijzigt of als het aantal op de markt verkrijgbare producten (de benchmark) wijzigt. Het aantal in de markt beschikbare producten fluctueert echter doorlopend. Daarom publiceert de AFM jaarlijks het aantal op de markt verkrijgbare producten per productcategorie. Deze update kan een andere uitkomst van de benchmarkt tot gevolg hebben. Mocht dit het geval zijn, dan dient de financieel dienstverlener het door hem geactualiseerde DVD te gebruiken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.