Dienstverlening zakelijke aanbieders fors omhoog

0

De tevredenheid van adviseurs over de dienstverlening van verzekeraars zit na een lange tijd weer in de lift. Het zijn vooral de aanbieders op de zakelijke markt die hun dienstverlening verbeteren, dat blijkt uit het Adfiz Prestatie Onderzoek 2015.

Hoewel het vooral de verzekeraars betreft die actief zijn op de zakelijke markt die duidelijke stappen hebben gezet in hun dienstverlening aan adviseurs, is ook de particuliere dienstverlening verbeterd. Volgens de Adfiz-adviseurs leveren Allianz, Dela, Legal & General , Movir, Nationale-Nederlanden en NH1816 in hun categorie de beste kwaliteit voor de klant. De prijzen werden uitgereikt tijdens de Adfiz Nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 14 januari.

Zakelijk inkomen (AOV)
Movir is wederom als beste beoordeeld door intermediairs op zakelijk inkomen (AOV). Zowel De Goudse als Nationale-Nederlanden hebben grote stappen gemaakt. De Goudse is de top-3 binnen gekomen. Nationale-Nederlanden is gestegen van een 9e in 2014 naar een 4e plaats in 2015. Klaverblad, die vorig jaar nog 2e stond, is flink gedaald in de ranking en moet genoegen nemen met een 7e plaats. Met name op het aspect Flexibiliteit van de verzekeraar scoort Klaverblad lager ten opzichte van het gemiddelde uit de sector. Ten opzichte van vorig jaar heeft Klaverblad een lagere beoordeling gekregen op Snelheid van administratieve verwerking en Efficiency door ICT-toepassingen.

Zakelijk Pensioen
Ook in 2015 is Legal & General door intermediairs als beste beoordeeld in de categorie Zakelijke Pensioenmarkt. Op alle aspecten laten zij een verbetering zien, alleen aspect Klantbelang is stabiel gebleven. Grootste stijger is nummer twee, de Amersfoortse. Vorig jaar stond de maatschappij nog op een 5e plaats. Avéro Achmea (vorig jaar 3e) is niet opgenomen in de ranking van 2015 omdat zij slechts 9x beoordeeld zijn. Er zijn minimaal 20 beoordelingen nodig om in de bovenstaande ranking opgenomen te worden.

Hoewel de algemene tevredenheid van aanbieders op het gebied van zakelijk pensioen gestegen is naar 6,26 ligt de tevredenheid van deze sector volgens het onderzoek nog steeds lager als die van de andere sectoren.

Zakelijk Schade
Allianz is de best beoordeelde zakelijke schadeverzekeraar. Klaverblad en Nationale-Nederlanden volgen op de voet. Voormalig hoogst geklasseerde De Goudse is net buiten de prijzen gevallen en is terug te vinden op een 4e plaats. Kijkend naar de beoordelingen over de aandachtsgebieden heen is zakelijk schade volgens het onderzoek samen met zakelijk pensioen het aandachtsgebied met de grootste verbetering. Beide laten een stijging in tevredenheid zien van 0.3 punt ten opzichte van 2014.

Particulier Schade
Voor de tiende keer op rij is Noordhollandsche van 1816 door het intermediair gekozen als beste schadeverzekeraar. Het verschil met de nummer twee Unigarant (+0.7) en de nummer drie De Goudse is dit jaar wel kleiner geworden, maar volgens Adfiz nog steeds aanzienlijk. Nieuw in de top-3 is De Goudse die in de beoordeling een stijging laat zien van bijna een half punt. Dit gaat ten koste van Klaverblad die we terug zien op een zesde plaats.

Particulier Leven (ORV)
Dela is wederom in de categorie ORV als beste beoordeeld door intermediairs, al is de tevredenheid wel iets gedaald. De afstand tot de nummer twee, Legal & General, is hierdoor wel kleiner geworden. Op de 4e plaats staat nieuwkomer Erasmus Leven.

Particulier Leven-Lijfrente
Legal & General is opnieuw beoordeeld als beste aanbieder van lijfrente producten. Nieuwkomer RegioBank heeft zich ten koste van Onderlinge ‘s-Gravenhage met een 2e plaats meteen in de top-3 genesteld. Nationale-Nederlanden completeert de top-3 door vier plaatsen in de ranking te stijgen.

Banksparen
Het intermediair heeft de aanbieders van Bankspaarproducten als enige aandachtsgebied lager beoordeeld dan in 2014. Behalve pensioenen heeft dit aandachtsgebied gemiddeld de laagste beoordeling gehad. Nationale-Nederlanden is door de intermediairs aangemerkt als beste aanbieder van Bankspaarproducten. Op alle aspecten laat zij verbetering zien, zowel ten opzichte van 2014 als ten opzichte van het gemiddelde op het aandachtsgebied particulier-levenbanksparen. Aegon en Delta Lloyd schuiven een plaatsje op naar respectievelijk de 2e en 3e plaats. Nieuwkomer BLG Wonen staat op een 4e plaats. De nummer 1 van vorig jaar RegioBank heeft volgens Adfiz ruim plaats moeten maken en is gezakt naar een 5e plaats.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.