DIAS Software neemt vergelijkingsplatform My TP over

0

DIAS Software, waar ook Online Groep onderdeel van is, is de nieuwe eigenaar van My TP. Dat is een vergelijkingsplatform voor onafhankelijk adviseurs om direct particuliere schadeverzekeringen te vergelijken, te offreren en aan te vragen zonder alle gegevens nogmaals handmatig in te vullen in het CRM systeem of bij het extranet van de verzekeraars.

Met deze overname wil DIAS Software, dat zich volledig focust op de verzekerings- en hypotheekadviesmarkt, zijn geïntegreerde propositie nog verder versterken. “We zien dat er nauwelijks wordt geïnnoveerd in de verzekerings- en hypotheekmarkt en vinden dat dat anders kan”, zegt Ruud van der Kruk (links), die sinds 1 januari van dit jaar CEO is. “Daarom hebben wij, als nieuwe eigenaren van DIAS Software, een nieuwe innovatie- en groeistrategie ontwikkeld. Dit slaat enorm goed aan bij onze klanten en marktpartijen. Hierin versnellen we onze eigen ontwikkelingen en kijken we ook naar bedrijven, die onze producten kunnen versterken. We hebben recent ook onder andere Hyarchis en Online Groep overgenomen. Uit onafhankelijk onderzoek van BCE blijkt dat My TP één van de meest innovatieve partijen in onze markt is. De overname van My TP past dan ook volledig bij onze ambities.”

Eenmalige invoer

“Het idee van My TP is dat je met een eenmalige invoer diverse verzekeringspakketten kunt vergelijken op basis van premies, dekkingen en voorwaarden. Vervolgens kun je direct deze verzekeringen afsluiten zonder nog alles handmatig in te vullen in het CRM systeem of bij het extranet van de verzekeraars. Daarmee zijn wij in Nederland de enige die dat kunnen bieden. Alles vanuit één systeem en zonder dubbele invoer om zo tijd te besparen,” aldus Rick Mulderij (midden) van My TP. “Deze visie is identiek aan die van DIAS Software, dat My TP daarnaast de slagkracht geeft om nog meer impact te maken in de markt. Door het bundelen van onze krachten en oplossingen kunnen adviseurs straks vanuit één geïntegreerd systeem vele malen efficiënter werken. Onze gezamenlijke visie is dat er één platform is voor de adviseur, waarin je alle kernprocessen kwijt kan.”

Beste oplossing

Van der Kruk: “De keuze om de krachten te bundelen is niet alleen gedreven door de elkaar versterkende en aanvullende proposities van DIAS Software en My TP. Naast volledige integratie met DIAS en onze dochter Online Groep, blijft My TP als zelfstandige onderneming opereren en de samenwerking zoeken met andere systeemhuizen met als doel om de klant de beste oplossing te bieden, zoals we ook met bijvoorbeeld Aplaza doen. Wij vinden namelijk dat partijen in de markt gebruik moeten kunnen maken van de oplossingen, die het beste bij hen passen. Wij zijn ervan overtuigd dat de geïntegreerde aanpak van DIAS Software de beste oplossing biedt, maar als klanten liever oplossingen van ons willen combineren met andere partijen uit de markt dan is dat goed mogelijk, wij werken dan graag met die partijen samen. Het succes van de klant staat altijd voorop.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.