Dias Group nieuwe eigenaar Adviesbox en FinData

0

Dias Group is de nieuwe eigenaar van Adviesbox en FinData. ING verkoopt haar meerderheidsbelang in Intersoftware Holding aan Dias Group. ING blijft nauw samenwerken met Dias Group, als launching client om producten snel op de markt te brengen en op te schalen, en bij de verdere strategische ontwikkeling van het platform in een nieuw te vormen overlegorgaan.

Jacques Schram, Senior Manager Aanvraag en Acceptatie bij ING: “Dias Group heeft een uitstekende staat van dienst, vooral met het naar de cloud brengen van innovatieve software in verschillende markten. Met Dias Group is Intersoftware in staat om de productontwikkeling en groei naar een marktbreed platform te versnellen. We hebben hiervoor meerdere geïnteresseerde partijen gesproken en na een intensief proces geconcludeerd dat Dias de juiste partij is om Intersoftware verder te brengen. Wij geloven sterk in dit platform, waar in de toekomst alle relevante diensten voor het intermediair samen zullen komen. Het onafhankelijk intermediair is en blijft een zeer belangrijke partner voor ING en daarom blijven wij strategisch betrokken.”

Maximale waarde creëren

Ruud van der Kruk, CEO Dias Group: “Wij zijn op weg om met investeringen in de bestaande productontwikkeling en een uitgekiende groeistrategie een groep innovatieve bedrijven te creëren, waarmee maximale waarde gecreëerd kan worden voor het bedieningsconcept van het intermediair. Adviesbox en FinData passen met hun innovaties en marktaandeel uitstekend in onze groep. Met onze uitgebreide kennis en ervaring van cloud-softwareontwikkeling en het succesvol omzetten van on-premise software naar de cloud, zorgen we dat we op zeer korte termijn voor alle klanten van Intersoftware de weg naar Adviesbox Online kunnen bewerkstelligen.”

Kennis en ervaring

Leon van Vliet, CEO Intersoftware: “Wij hebben door de kennis en ervaring van ING de afgelopen jaren een enorme kwaliteitsslag kunnen maken op het gebied van compliance en risk en dat zetten we onverminderd voort onder de vleugels van Dias Group. Ook heeft ING veel geïnvesteerd in FinData om dit tot een volledig en volwassen platform te maken wat inmiddels gebruikt wordt door een toenemend aantal partijen.”

V.l.n.r.: Igor Brouwers (Intersoftware), Ruud van der Kruk (Dias Group), Leon van Vliet (Intersoftware) en Ynze Sipkema (Dias Group).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.