DIAS draagt steentje bij aan schadepolis voor laaggeletterden  

0

Soepel Assuradeuren heeft in softwareleverancier DIAS een partner gevonden voor het realiseren van een schadeverzekering voor laaggeletterden. DIAS stelt haar softwareplatform voor de verzekeringsbranche de komende twee jaar gratis aan Soepel ter beschikking.

Er zijn in Nederland 1,8 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar die niet of niet goed kunnen lezen en schrijven. Deze laaggeletterden weten zich doorgaans goed te redden in het dagelijks leven, maar dat gaat niet zonder de nodige creativiteit en steun van mensen om hen heen. Ook bij het afsluiten en gebruikmaken van schadeverzekeringen lopen laaggeletterden op tegen belemmeringen.

Obstakels die Mieke Dadema, voormalig Directeur Volmachten bij Reaal, samen met een netwerk van partners op wil lossen. Partners die financieel kunnen bijdragen om de opstart te realiseren. Maar ook partners die mee willen doen aan de netwerkorganisatie die Soepel is. Dadema: “Iedereen moet een schadeverzekering kunnen regelen, zonder daarbij afhankelijk te zijn van iemand anders. Toen mijn huisschilder mij vertelde dat hij niet goed kon lezen door zware dyslexie, werd er iets wakker in mij. Ik heb verstand van verzekeren en hij van niet goed kunnen lezen. Hier moest ik toch iets mee. Dit moeten we kunnen oplossen. Na veel lezen, praten en luisteren, ontstond het idee voor Soepel.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.