DFO actualiseert inventarisatie serviceproviders

0

Bureau DFO heeft het gedeelte van haar website met informatie over serviceproviders geactualiseerd. Hiermee brengt DFO structuur aan in het woud aan diensten die de verschillende serviceproviders aanbieden.

Bureau DFO verwacht dat de rol van serviceproviders in de komende tijd belangrijker zal worden. De aanzienlijke verscheidenheid in het dienstenaanbod maakt het voor een financieel dienstverlener echter lastig om zich objectief te oriënteren op een serviceprovider die aansluit bij het gewenst profiel, zo constateert DFO. Daarom is aan bekende serviceproviders gevraagd een aantal vragen over hun dienstverlening te beantwoorden. De resultaten van deze inventarisatie zijn terug te vinden op een speciaal gedeelte van de DFO site.

De vergelijking

De serviceproviders worden vergeleken op de volgende gegevens:

  • Kerngegevens waaronder aantal deelnemers, automatiseringspakket, eigendomsverhouding, aanwezigen volmachten, contactgegevens.
  • Primaire diensten waarbij inzicht wordt gegeven in de exacte financiële producten, de softwarefaciliteiten rondom deze producten, de extranetvoorzieningen en de diensten op het gebied van front-, mid- en backoffice.
  • Aanvullende diensten zoals opleidingen, software en schadebehandeling en opvang bij calamiteiten.
  • De voorwaarden voor deelnemerschap.
  • De waardering door deelnemers zoals voor de betreffende organisatie is vastgesteld in het jaarlijkse Bureau DFO Onderzoek serviceproviders.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.