Deutsche Bank werkt mee met derivatencommissie

0

Deutsche Bank heeft zich aangesloten bij de werkwijze van de onlangs aangestelde onafhankelijke derivatencommissie. ABN Amro, ING Bank, Rabobank, Van Lanschot Bankiers en SNS Bank gingen Deutsche Bank voor.

De derivatencommissie, bestaande uit de drie onafhankelijke deskundigen Ben Knüppe, Theo Kocken en Rutger Schimmelpenninck, werkt op dit moment aan het vaststellen van een uniform voorschrijvend herstelkader.

De AFM constateert dat Deutsche Bank al belangrijke stappen heeft gezet om te komen tot een passend compensatiekader. Niettemin zegt de toezichthouder het belangrijk te vinden dat de rentederivatencontracten van de klanten van Deutsche Bank langs dezelfde uniforme lat worden gelegd als die van de andere vijf betrokken banken als het herstelkader eenmaal vaststaat. “Constructieve gesprekken in de afgelopen weken tussen de AFM en Deutsche Bank hebben er toe geleid dat de bank zich aansluit bij de gesprekken met de derivatencommissie. Deutsche Bank zal in die gesprekken ook haar ervaringen met het rentederivatenproces inbrengen”, aldus de toezichthouder.

Herstelkader

Zoals gezegd stemden eerder ABN Amro, ING Bank, Rabobank, Van Lanschot Bankiers en SNS Bank al in met de aanpak om te komen tot een uniform voorschrijvend herstelkader. AFM: “Met het aansluiten van Deutsche Bank wordt een belangrijke stap gezet richting gelijke behandeling van alle getroffen klanten. Het uniform voorschrijvend herstelkader moet er toe leiden dat de zes betrokken banken de fouten gaan herstellen die zijn gemaakt in de advisering van klanten over rentederivatenproducten. Het doel hiervan is dat getroffen klanten, veelal afkomstig uit het (mkb, een passende oplossing wordt geboden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.