Dertiger kiest vaker voor partnerschapsregistratie

0

Bijna 20.000 paren kozen in 2018 voor een partnerschapsregistratie, 64.300 stellen bezegelden hun relatie met een huwelijk. Het aantal paren dat een geregistreerd partnerschap sluit is in vijf jaar verdubbeld, terwijl het aantal huwelijkssluitingen in dezelfde periode vrijwel gelijk bleef.

Volgens het CBS laat de gemiddelde leeftijd van personen die een partnerschap laten registreren sinds de invoering van de regeling in 1998 een daling zien. In 2003 waren geregistreerd partners gemiddeld ruim 38 jaar bij de sluiting, degenen die trouwden waren gemiddeld 33 jaar. Inmiddels is er nauwelijks nog verschil. Geregistreerd partners waren in 2018 gemiddeld genomen een kleine 36 jaar, terwijl gehuwden gemiddeld iets ouder waren dan 36 jaar.

Dertigers

Vooral in de leeftijdsgroepen rond de dertig jaar zijn er in verhouding meer mensen die een partnerschap laten registreren. Het aandeel dat trouwt is in deze leeftijdsgroepen juist gedaald. Het CBS merkt op dat onder twintigers en dertigers de belangstelling voor het huwelijk afneemt.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.