Derdepijlerproduct NN Bank zet klant aan de knoppen

0

NN Bank lanceerde begin deze maand een nieuwe pensioenoplossing. Volgens Kokke van der Werf, directeur Sparen & beleggen, sluit het derdepijlerproduct goed aan op het veranderende pensioenlandschap en de veranderende pensioenbehoeften van Nederlanders.

Een aanvullend pensioen opbouwen door een combinatie van sparen én beleggen met fiscaal voordeel. Dat biedt Nationale-Nederlanden Bank (NN Bank) met het nieuwe bankspaarproduct Aanvullende PensioenOpbouw met beheerd beleggen. Uniek is dat klanten zelf kunnen bepalen welk gedeelte van hun inleg zij willen beleggen en welk gedeelte ze willen sparen.

De klant zit zelf aan de knoppen bij het bepalen van zijn eigen risico

Van der Werf: “Bij mensen leeft steeds vaker de wens om eerder te stoppen met werken én na hun pensioen dezelfde levensstandaard te kunnen blijven hanteren als daarvoor. De eerste en tweede pijler van het pensioengebouw zijn niet altijd afdoende om de financiering daarvoor te dragen. Extra sparen of beleggen is dus meer dan ooit belangrijk. Tegelijkertijd wordt vermogensopbouw steeds lastiger in deze tijden van inflatie en lage spaarrentes. Er is dus meer behoefte aan ondersteuning om zekerheid op te bouwen voor de toekomst.”

Nadenken over later

Kijkend richting de nabije toekomst is ook de op stapel staande nieuwe pensioenwet belangrijk. De nieuwe pensioenen worden daarin veel meer afhankelijk van de resultaten die worden behaald gedurende de investeringstermijn. Consumenten worden daardoor steeds meer gestimuleerd om na te denken over later. “Als NN Bank willen wij mensen in actie brengen om hun financiële toekomst beter te regelen”, aldus Van der Werf. “Het mooie aan Nationale-Nederlanden als geheel is dat wij producten kunnen bieden rond de tweede, derde én vierde pijler. Als financiële dienstverlener zijn we voorbereid op de nieuwe pensioenwet; we zijn goed gepositioneerd voor de stelselwijziging.”

Lees hier het hele interview met Kokke van der Werf gratis in de nieuwe InFinance.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.