Derde onderzoek Adfiz naar AOV’s

0

De werkgroep Clarus van Adfiz gaat in de komende maanden voor derde keer de voorwaarden van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV’s) onderzoeken en classificeren.

Volgens de branchevereniging is het doel van de classificatie dat helderheid wordt geboden over de kenmerken van AOV’s op grond waarvan de adviseur en de klant een verantwoorde productkeuze kunnen maken. “De adviseur kan de klant zekerheid bieden over de dekking van het product dat hij de klant adviseert.”

In Clarus 3.0 worden nieuwe AOV-producten geclassificeerd. Ook producten die in de eerdere onderzoeken al waren meegenomen, worden opnieuw beoordeeld op eventuele aanpassingen in de polisvoorwaarden. Bij nieuwe AOV-producten valt onder meer specifiek te denken aan producten met een beperkte uitkeringsduur (bijvoorbeeld 2 of 5 jaar). Het onderzoek beoordeelt alle AOV-producten die op dit moment worden aangeboden, inclusief mantel- en volmachtcontracten. Producten die niet meer worden aangeboden, maar nog wel lopende polissen kennen, worden eveneens in het onderzoek betrokken.

Project Clarus

“In 2012 is Adfiz met het project Clarus gestart. Als gevolg van de eerdere onderzoeken Clarus 1.0 en 2.0 zijn inmiddels al productvoorwaarden van AOV’s verhelderd en verbeterd. Gebleken is dat de rapportages in een duidelijke behoefte voorzien. De verwachting is dat het rapport voor de zomer beschikbaar is”, aldus de branchevereniging.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.