Denktank voor opstartfase na coronapandemie

0

Om het sociaaleconomisch herstel tijdens en na de coronapandemie te bevorderen lanceert Aon een landelijke coalitie van verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties. De coalitie richt zich op het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen op het gebied van werk, reizen en bijeenkomsten.

Aon lanceerde eerder al vergelijkbare coalities in steden als Chicago en Londen. De Nederlandse coalitie wordt gevormd door bedrijven uit een diversiteit van sectoren, zoals de financiële sector, professionele dienstverlening, logistiek, detailhandel, zorg en maatschappelijke organisaties. De initiële groep wordt gevormd door onder andere Zeeman, HDI Global SE (NL), Flynth, Royal HaskoningDHV, Zurich Benelux, ASN, Arcadis, Rode Kruis en Fonds Gehandicaptensport. De verkregen inzichten worden in een benchmark verwerkt en vertaald in algemene richtlijnen waar organisaties gebruik van kunnen maken op weg naar een normale bedrijfsvoering.

In de loop van november verwacht Aon de wereldwijde inzichten te kunnen delen in een rapport met belangrijke aanbevelingen en richtlijnen om bedrijven en organisaties binnen en buiten de coalitie te helpen om hun opstartstrategieën te bepalen en te verbeteren.

Hobbels op de weg naar herstel

In de terugkeer naar een normale bedrijfsvoering liggen volgens Aon tal van risico’s op de loer, zoals lokale oplevingen van het coronavirus, handels- en vervoersrestricties en negatieve reisadviezen. De opgerichte coalitie wil organisaties helpen door te kijken in hoeverre zij hier klaar voor zijn. Met behulp van een uitgebreid ‘Return to Work assessment’ wordt gemeten wat het effect is van de genomen maatregelen op operationeel vlak in de transitie naar de herstelfase. Hierbij komen onder andere zaken als HR, gezondheid, risicomanagement en compliance aan bod.

Samen doen

Marc van Nuland, Country Manager Aon Nederland: “Als de coronacrisis iets heeft aangetoond, is het wel dat samenwerking cruciaal is in het oplossen van grote maatschappelijke issues. Met deze coalitie willen we de krachten bundelen door de kennis en ervaringen van toonaangevende bedrijven en organisaties op het gebied van werk, reizen en bijeenkomsten te benutten en in een breder verband belangeloos beschikbaar te stellen. Zo worden niet alleen de coalitiepartners maar organisaties in heel Nederland geholpen met een veilige en geleidelijke overgang naar een normale bedrijfsvoering. Hierdoor kan de focus weer op groei en dit bevordert uiteindelijk het economisch herstel.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.