Delta Lloyd schrapt volmacht Landbouw

0

Delta Lloyd stopt binnen het volmachtkanaal met de portefeuille Landbouw. Deze beslissing is volgens de verzekeraar het gevolg van de schadestrategie, die moet waarborgen dat iedere productlijn een acceptabel rendement genereert.

Vanaf 1 januari 2017 worden via het volmachtkanaal geen nieuwe agrarische verzekeringen afgesloten. Als verklaring wordt gegeven dat de volmachtportefeuille Landbouw onvoldoende schaalgrootte heeft om apart voort te zetten. Delta Lloyd blijft wel via het intermediaire distributiekanaal actief in agrarische verzekeringen. De verzekeraar wil zich vanuit zijn strategie voor particuliere schadeverzekeringen vooral gaan richten op commodity producten.

Commodity producten

Deze week tekende Delta Lloyd ook een intentieverklaring met Ansvar Verzekeringsmaatschappij voor de verkoop van de schadeportefeuille Xclusief. Als gevolg van deze verkoop wordt ook Prominent, het Xclusief label binnen volmacht, per 1 januari 2017 stopgezet. Delta Lloyd wil zich vanuit zijn strategie voor particuliere schadeverzekeringen vooral gaan richten op commodity producten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.