Delta Lloyd: hogere pensioenpremie toezeggen

0

Delta Lloyd maakt het mogelijk om binnen het Persoonlijk Pensioen Plan de pensioenpremie te berekenen met een rekenrente van 2% en 2,5%. Daardoor kunnen werkgevers een hogere pensioenpremie toezeggen dan met de standaard rekenrentes van 3% en 4%.

Volgens Delta Lloyd biedt dit een oplossing voor werkgevers die willen overstappen van een middelloonregeling naar een beschikbare premieregeling en hun huidige pensioenlasten gelijk willen houden.

Pensioenambitie op peil houden

“Door de aanhoudende lage rente zijn de pensioenpremies gebaseerd op de standaard rekenrentes vaak te laag om over te stappen naar een beschikbare premieregeling”, zegt algemeen directeur Delta Lloyd Leven. “Met de uitbreiding van ons aanbod bieden we hiervoor een oplossing en kunnen werkgevers en werknemers hun pensioenambitie op peil houden.”

De nieuwe staffels van 2% en 2,5% worden alleen aangeboden binnen het Persoonlijk Pensioen Plan. De rekenmethodiek is fiscaal goedgekeurd door de Belastingdienst.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.