Dela stopt verkoop via intermediairkanaal

0

Dela gaat zich te richten op directe distributie. Hiermee verandert de samenwerking met het intermediairkanaal.

Volgens de uitvaartverzekeraar heeft deze strategische beslissing tot doel de relatie met leden te verstevigen en de dienstverlening te verbreden. De transitie naar directe distributie zal geleidelijk plaatsvinden. Het afsluiten van nieuwe verzekeringen via het intermediairkanaal is vanaf 15 september niet meer mogelijk. De verzekeraar zal tegelijkertijd zijn dienstverlening voortzetten voor de bestaande verzekeringen die via het intermediair zijn afgesloten. Het bedrijf investeert ook in digitale oplossingen om de klantervaring te optimaliseren en de communicatie te vergemakkelijken.

Digitalisering

Algemeen directeur Edzo Doeve: “Al meer dan 85 jaar biedt Dela financiële zekerheid en zorg bij het afscheid nemen van een dierbare. Wij willen van betekenis zijn voor alle behoeften van leden op het domein ‘overlijden & doorgeven’ en verbreedt daarom haar dienstverlening. Solidariteit en direct contact met haar leden vormen hierbij de basis. Door rechtstreeks contact te hebben, krijgen we meer inzicht in de specifieke behoeften en verwachtingen van onze leden. Door de toenemende digitalisering doen klanten meer zelf waardoor het intermediairkanaal voor wat betreft ons productaanbod een minder grote rol gaat spelen. Bovendien is voor het intermediair met name het adviseren over de uitvaartverzekering vaak geen kernactiviteit.”

Intermediairkanaal

“De samenwerking met het intermediairkanaal hebben wij de afgelopen 15 jaar zeer gewaardeerd. We willen echter nog meer voor onze leden betekenen”, aldus Doeve. “We willen daarom direct met onze leden communiceren, hun behoeften begrijpen en oplossingen op maat bieden. Deze aanpak verstevigt deze relatie, terwijl we tegelijkertijd efficiënter en effectiever opereren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.