Dela stapt in Duitse orv-markt

0

Sinds deze week is coöperatie Dela op de Duitse markt actief met overlijdensrisicoverzekeringen. De verzekeraar noemt het zelf een marktverkenning. In thuismarkt Nederland bekijkt Dela de mogelijkheden om in het nieuwe domein ‘een waardige oude dag’ stappen te zetten.

Bij een Duits succes zal op termijn een uitbreiding volgen met uitvaartverzekering in kapitaalvorm. Duitsland is na België en thuisland Nederland, het derde land waar Dela actief is. In totaal heeft DELA ruim drie miljoen verzekerden, waaronder 750.000 in België.

Er is een Dela-vestiging in Düsseldorf geopend. De overlijdensrisicoverzekering biedt volgens de verzekeraar de meeste kansen om de nieuwe afzetmarkt te betreden. Bijvoorbeeld omdat Duitsers dat product al wel kennen, in tegenstelling tot een natura uitvaartpolis.

Brede verkenning

In Nederland krijgt Dela op termijn te maken met krimp in de portefeuille uitvaartverzekeringen Dit zou blijken uit scenario’s voor de lange termijn. “Om ook in de toekomst een grote coöperatie te blijven die van betekenis is voor haar leden, is groei over de grenzen heen noodzakelijk”, stelt Edzo Doeve, algemeen directeur van Dela.

Duitsland maakt onderdeel uit van een bredere verkenning in Europa. Ook meer volwassen markten als Spanje en Frankrijk bieden Dela volgens deze verkenning mogelijkheden. Een verkenning naar de Zweedse markt leverde onlangs als conclusie op dat hier geen kansen voor Dela liggen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.