Dela op één na beste Europese werkgever

0

Dela eindigde de verkiezing van de Beste Europese Workplaces 2019 van Great Place to Work (GPtW) op tweede plaats in de categorie ‘Large Workplaces’ (vanaf 500 medewerkers), na de Belgische schoenenketen Tofs. De verzekeraar mocht zich in 2018 en 2019 al de beste werkgever van Nederland noemen.

In Stockholm werd voor de zeventiende keer de lijst van ‘Europese Best Workplaces’ bekend gemaakt. In totaal deden meer dan 2.800 nationale Best Workplaces uit negentien Europese landen mee aan de verkiezing. In 2018 stond Dela nog zevende op deze Europese lijst. In het juryrapport van GPtW staat dat de verzekeraar hoog scoort bij zijn medewerkers door het brede en effectieve aanbod aan HR-instrumenten. Het bedrijf ontwikkelt zijn werkgeversbeleid samen met de medewerkers en probeert nieuwe HR-instrumenten eerst uit via een pilot. De jury prijst ook dat de medewerkers Dela zien als een warme en betrokken werkgever.

Trots

Roos Fleuren, adjunct-directeur P&O: “Eind maart werden we voor de tweede keer op rij eerste in onze categorie in Nederland. Daar zijn we natuurlijk al ontzettend trots op. Nu krijgen we ook op Europese schaal erkenning als werkgever. Met werknemers in Nederland, België en Duitsland is dat een mooie ondersteuning voor ons op de arbeidsmarkt in die landen. Vooral omdat het gaat over waardering van de medewerkers voor Dela als werkgever.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.