Dela haalt winstdeling uit reserves

0

De premie-inkomsten van Dela stegen in 2015 met ruim 7% naar € 367 miljoen. Het aantal verzekerden liep op naar 3,75 miljoen, ruim 100.000 meer dan in 2014. Het operationeel resultaat van de uitvaartverzekeraar en –verzorger steeg met 17% naar € 123 miljoen.

De groei die coöperatie Dela in 2015 in de nog altijd krimpende markt van uitvaart- en levensverzekeringen realiseerde, is voor het bedrijf zelf boven verwachting. Vóór winstdeling en belastingen bleef er door tegenvallende beleggingsresultaten echter maar € 16 miljoen aan winst over.

Voor de waardevastheid van de uitvaartpolissen is een winstdeling uitgekeerd van bijna €55 miljoen, die voor het overgrote deel uit winstreserves uit voorgaande jaren is gefinancierd.

Sterke solvabiliteit

De solvabiliteit van DELA is sterk. Uitgaande van de oude regelgeving die gold tot eind 2015 was die meer dan 500% van het vereiste minimum. Onder de nieuwe Europese Solvency II wetgeving die geld vanaf 2016 wordt de solvabiliteitspositie volgens Dela hoger dan 250%. De gevolgen van de lage rentestand zijn in 2015 opgevangen met een premiemaatregel.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.