Dela brengt woningen onder bij Amvest

0

Coöperatie Dela gaat voor haar woningbeleggingen samenwerken met fondsmanager en projectontwikkelaar Amvest. De woningportefeuille van Dela Vastgoed ter waarde van 121 miljoen euro wordt ingebracht in het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund).

De uitvaartverzekeraar geeft aan de komende jaren meer te willen investeren in het ARC Fund en een ‘omvangrijke positie’ op te willen bouwen in het fonds. “Hiermee geeft Dela invulling aan haar ambitie om het aandeel woningbeleggingen in de komende jaren fors uit te breiden.”

Winkelpanden

De coöperatie belegt al sinds de oprichting in 1937 in vastgoed. De vastgoedportefeuille heeft nu een omvang van zo’n 1,3 miljard euro. Het bestaat voornamelijk uit winkelpanden en winkelcentra.

Door de transactie met Amvest kan Dela Vastgoed zich volledig richten op het winkelvastgoed. “We hebben inmiddels een mooie woningportefeuille opgebouwd maar om aan onze ambitie te kunnen voldoen, is samenwerking met derden noodzakelijk”, zegt directievoorzitter Frank Hendriksen. “Na een uitgebreide selectie hebben wij met het oog hierop gekozen voor woningspecialist Amvest als partner.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.