Dekkingsgraad beschermen of niet

0

Nu de dekkingsgraden van de pensioenfondsen er weer goed uitzien, komt ook de discussie weer op gang of de dekkingsgraad beschermd moet worden in de aanloop naar het nieuwe pensioenstelsel, merkt Aon op in de toelichting bij de Pensioenthermometer over de maand februari.

“Wij zien dat dit onderwerp volop op bestuurstafels wordt besproken”, zegt Frank Driessen, Director Wealth Solutions, Aon Nederland. “Daar zijn verschillende varianten voor, waaronder het gebruik van opties. Er zijn ook fondsen die in aanloop naar het nieuwe stelsel juist alvast meer risico willen nemen. Hiermee sorteren ze voor op het nieuwe stelsel en hopen ze dat de dekkingsgraad aantrekt door extra rendement.”

De stijging van de rente die in januari is ingezet zet in februari door. In combinatie met goede aandelenrendementen zorgt dit voor een stijging van de dekkingsgraden. De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in februari gestegen naar 118%. De indicatieve beleidsdekkingsgraad, gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen twaalf maanden, stabiliseerde vorige maand op 119%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.