Dekking voor elke vorm van recreatiewoning

0

Europeesche introduceert een Recreatiewoningverzekering die het risico afdekt van ‘alle soorten recreatiewoningen’ in Nederland, Duitsland en België. Ook Duitse en Belgische eigenaren kunnen deze verzekering afsluiten voor recreatiewoningen in genoemde landen.

De Recreatiewoningverzekering heeft twee dekkingen: Brand en Alle Gevaren. Aansprakelijkheid is standaard meeverzekerd en de dekking loopt door tijdens transport en opslag in het winterseizoen. Inboedel en een aanbouw of bijgebouw kunnen worden meeverzekerd. Voor particuliere verhuur is er een optionele dekking met een ongelimiteerd aantal verhuurdagen. Als de recreatiewoning volledig verloren gaat, verzekert het product de aankoop- of herbouwwaarde.

Ook de safaritent

De polis dekt behalve vakantiehuizen en stacaravans ‘alle’ andere soorten recreatiewoningen. Als voorbeeld noemt Europeesche het chalet, safaritent, strandhuisje of tuinhuis. “Voorheen vielen alleen stenen en houten recreatiewoningen onder een recreatiewoningverzekering. Wie bijvoorbeeld een stacaravan had, moest een caravanverzekering afsluiten. Deze verzekeringen hadden bovendien een lagere dekking bij volledig verlies”, aldus Europeesche.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.