Deelnemers pensioenfondsen sparen bij

0

De negatieve publiciteit rondom pensioenfondsen is voor 40% van de deelnemers reden geweest extra maatregelen te nemen om een mogelijk tegenvallend pensioen te compenseren.

Dat meldt EenVandaag naar aanleiding van eigen onderzoek onder ruim 20.000 mensen. Onlangs meldden pensioenfondsen dat ze gaan korten op de pensioenen omdat ze in de problemen zijn gekomen door de lage rentestand en tegenvallende beleggingen.

Drie kwart (72%) van de deelnemers maakt zich naar aanleiding daarvan zorgen over de waarde van hun pensioen. Ze maken zich vooral zorgen dat de hoogte van het pensioen tegenvalt. Maar ook over de invloed van de overheid op het pensioengeld.

Er is ook weinig vertrouwen in de pensioenfondsen in Nederland. Driekwart van de ondervraagden (73%) heeft weinig tot geen vertrouwen. Deelnemers die sparen bij een pensioenfonds of hier een uitkering van krijgen zijn over het algemeen iets positiever over hun eigen pensioenfonds. Maar ook onder hen is het vertrouwen laag: meer dan de helft zegt weinig vertrouwen te hebben in het eigen pensioenfonds.

Pensioenfondsen zijn de afgelopen jaren al vaker negatief in het nieuws geweest door tegenvallende resultaten. Voor veel deelnemers (40%) zijn deze berichten aanleiding geweest om extra maatregelen te nemen om een mogelijk tegenvallend pensioen te compenseren. Vaak betekent dit dat zij zuiniger zijn gaan leven of extra zijn gaan sparen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.