Deelnemers BrightPensioen vergroten belang

0

Deelnemer van BrightPensioen krijgen de mogelijkheid om hun aandeel in het bedrijf te vergroten. Het aandeelpakket dat BrightPensioen nu exclusief via crowdfunding beschikbaar stelt voor de deelnemers bedraagt 380.000 euro. De prijs per aandeel is 25 cent.

Deze crowdfunding maakt deel uit van de tweede investeringsronde van BrightPensioen die het anderhalf jaar geleden startte. In deze ronde haalt het bedrijf in totaal 1,5 miljoen euro op. Hiervan is driekwart reeds geïnvesteerd door Allianz, crowdfunders en informal investors. De resterende 25% is nu exclusief voor deelnemers gereserveerd.

Karin Jakobsen, oprichter van BrightPensioen: “Dit is helemaal in lijn met het doel dat de deelnemers van BrightPensioen in de toekomst de meerderheid van de aandelen zullen bezitten. We hebben bij de start van de tweede crowdfundingsronde aangegeven dat we dit bedrag gebruiken om te investeren in sales, de operatie te financieren tot break-even en om het product- en dienstenaanbod verder uit te breiden. En dat gaat goed. In 12 maanden is het aantal deelnemers vervijfvoudigd.”

Koersverloop

Bij BrightPensioen worden de deelnemers mede-eigenaar en hebben ze zeggenschap. Het inschrijfgeld van 100 euro ontvangen zij direct terug in aandelen. De eerste crowdfunders betaalden in april 2014 slechts 20 cent per aandeel. Allianz is in juni 2016 ingestapt op 25 cent per aandeel, wat nog steeds de prijs is voor een aandeel. Vanaf 1 januari 2018 wordt de prijs 33 cent per aandeel en krijgen nieuwe deelnemers nog maar 300 aandelen voor hun 100 euro inschrijfgeld.

BrightPensioen

BrightPensioen biedt flexibele pensioenopbouw (derde pijler) voor zzp’ers, DGA’s en andere mensen die graag zelf pensioen willen opbouwen. Het verdient geen geld aan het pensioenvermogen van de deelnemers, maar aan een jaarlijks lidmaatschap. Deelnemers zijn mede-eigenaar via een deelnemerscoöperatie. Ze bepalen mede de koers en delen mee in de winst. Het vermogen wordt tegen kostprijs belegd in een 100% duurzaam lifecycle fonds.

Jakobsen: “Onze missie is (pensioen)vermogensopbouw bieden tegen kostprijs in ruil voor een lidmaatschap. Hoe meer deelnemers, hoe lager deze kostprijs. En dat levert weer meer pensioen op. We hebben geen winstdoelstelling, maar een resultaatdoelstelling. En maken we winst? Dan delen de deelnemers mee via een dividenduitkering.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.