Deel SNS-fondsen verder als Actiam

0

Het besluit van de Volksbank om de SNS-fondsen niet langer aan te bieden, heeft fonds- en vermogensbeheerder Actiam doen besluiten een deel van de SNS-fondsen onder eigen merknaam te continueren.

Het onderbrengen van de SNS-fondsen in Actiam Beleggingsfondsen N.V. en vervolgens aanbieden onder de eigen merknaam past bij de strategie van Actiam (voorheen SNS Asset Management), zegt Bart Mantje, Hoofd Sales en Relatiebeheer. “Onze strategie is er op gericht om in toenemende mate beleggingsfondsen onder eigen merknaam aan te bieden voor de particuliere markt. Uitgangspunten daarbij zijn een voor beleggers overzichtelijk assortiment, eenvoudig en helder van opbouw, een meerjarig performance track record en meerwaarde op het gebied van verantwoord beheer.”

Handel stopgezet

Op 2 november werd op de Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van Actiam goedkeuring gegeven voor de herstructurering. De uitvoering van fase 1 van de herstructurering van de SNS Beleggingsfondsen is inmiddels van start gegaan. In dat kader kan er geen handel meer plaatsvinden in de volgende fondsen: alle SNS Profielfondsen, SNS Optimaal Blauw en Paars, SNS Euro Mixfonds en SNS Europa Aandelenfonds, SNS Amerika Aandelenfonds, SNS Azië Aandelenfonds, SNS Euro Aandelenfonds, SNS Euro Liquiditeitenfonds, SNS Euro Obligatiefonds, SNS Euro Vastgoedfonds, SNS Opkomende Landen Aandelenfonds, SNS Optimaal Geel, Oranje en Rood en in SNS Wereld Aandelenfonds. Informatie over de voortzetting van deze fondsen is hier te vinden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.