Deadline Digitale Paspoorten naar 10 oktober

0

Afgelopen weekend werd duidelijk dat de verzekeringsbranche tot 10 oktober 2020 de tijd krijgt om de huidige Digitale Paspoorten te vernieuwen. Dat uitstel is volgens Peter Mols (foto), directeur van SIVI, meer dan welkom, gegeven het percentage van 46% dat tot nu toe werd omgezet.

Mols: “Rond PKI client-certificaten speelt een beveiligingsrisico dat wereldwijd een groot aantal gebruikers treft. Dit raakt ook de Digitale Paspoorten die nu in gebruik zijn. Dit heeft gevolgen voor gebruikers (bijvoorbeeld financiële adviseurs, medewerkers bij verzekeraars) en online dienstverleners (bijvoorbeeld verzekeraars, serviceproviders, maar ook dienstverleners als CIS en Solera).

Onduidelijkheid

“Sinds de bekendmaking van de noodzaak om de Digitale Paspoorten om te zetten, is hard gewerkt om de eerdere deadline van 1 oktober op te rekken. Gegeven de keten van partijen die nationaal, maar ook internationaal, betrokken is, bestond lange tijd onduidelijkheid of er mogelijkheden tot uitstel lagen. Gelukkig kwam afgelopen weekend de bevestiging dat de verzekeringsbranche in ieder geval tot 10 oktober 2020 de tijd krijgt om de huidige Digitale Paspoorten te vernieuwen. Met een actueel omzettingspercentage van 46% is dat uitstel zeer welkom”, aldus Mols.

Uitdaging

“We wisten dat deze omzetting een grote uitdaging zou vormen voor de branche”, zegt Mols. “En ondanks alle goede intenties is dat ook gebleken. Tegelijkertijd bleef lang grote onduidelijkheid bestaan of we uitstel zouden kunnen krijgen. Gelukkig kwam dit weekend het verlossende woord. Als we in het tempo van afgelopen vrijdag doorgaan met het vernieuwen, dan moet het gaan lukken om voor 10 oktober klaar te zijn.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.