De zomer van… Jan-Willem Pijper (LEF)

0

Wat is voor jou de ultieme vakantiebeleving en wat zou je anderen zeker aanraden om eens te gaan doen op een zomerse vrije dag? Deze zomer leest u in deze rubriek hoe de branche het liefst vakantie viert. Dit keer de vakantie van Jan-Willem Pijper, Directeur Stichting Leven en Financiën (LEF).

Er gaan altijd ballen mee, maar vooral veel boeken!

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?

Een bestemming op rij-afstand, waar ik alleen korte broeken voor inpak. Ruimte voor de kids om lekker te spelen, en samen leuke dingen te doen in de omgeving. En als er op dat moment een Tour de France, een EK of WK-voetbal danwel Olympische Spelen zijn, maak je me daar ook blij mee.

Wat gaat er absoluut mee op vakantie?

Er gaan altijd ballen mee, maar vooral veel boeken! In het dagelijks leven neem ik daar te weinig tijd voor, maar op vakantie kan ik de hele dag lezen.

Wat neem je zeker niet mee?

Toch die laptop.

Sta je zakelijk ‘aan’ tijdens de vakantie?

Nee, niet voor de dagelijkse gang van zaken. Maar in de tweede of derde week is er wel ruimte voor reflectie op het afgelopen jaar, of vooruitkijken naar het nieuwe jaar. Juist door de afstand tot de dagelijkse praktijk, en goede gesprekken met mijn vrouw.

Wat mis je aan het einde van de vakantie het meest aan thuis?

Aan het begin van de vakantie mis ik m’n eigen bed, maar na een aantal dagen went dat meestal wel. Aan het eind van de vakantie mis ik m’n eigen keuken.

Je eerste werkdag na de vakantie. Wat is het eerste dat je doet als je binnen bent?

Van ‘bovenaf’ mijn mail doornemen. Om meestal te constateren dat er maar een paar dingen echt urgent zijn om snel op te pakken.

Jouw tip voor een dagje uit?

Als Rotterdammer met jonge kinderen zeg ik dan toch Plaswijckpark. Niet te groot, van alles te doen en de fiets parkeer je gewoon voor de ingang!

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.