De zomer van… Hans van der Ploeg (VBO)

0

Wat is voor jou de ultieme vakantiebeleving en wat zou je anderen zeker aanraden om eens te gaan doen op een zomerse vrije dag? De komende weken leest u in deze rubriek hoe de branche het liefst vakantie viert. Dit keer de vakantie van Hans van der Ploeg, directeur VBO Makelaar. Crocs-sandalen ziet hij dan liever niet.

Bezoek Rotterdam! Een geweldige stad met voor iedereen leuke bezienswaardigheden en veel leuke eetgelegenheden.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?

Mijn vrouw zegt altijd: De ideale vakantie van Hans is op een groot veld met allemaal caravans om ons heen. In het midden staat een grote villa met een groot hek er omheen en daar zit Hans. De kinderen kunnen zich dan prima vermaken op de camping en Hans heeft gewoon zijn rust op zijn eigen eiland. Zoiets dus… 🙂

Wat gaat er absoluut mee op vakantie?

Mijn iPad en telefoon gaan absoluut mee!

Wat neem je zeker niet mee?

Crocs-sandalen! Ik heb ze gelukkig ook niet, want hoe vreselijk zijn die dingen.

Sta je zakelijk ‘aan’ tijdens de vakantie?

Tijdens mijn vakantie sta ik zeker ‘aan’. Als directeur van een branchevereniging kun je naar mijn mening niet zeggen: Sorry, ik ben er even niet. Ik draag de verantwoordelijkheid naar onze 1.300 VBO-leden om die te voorzien van een antwoord als ze mij nodig hebben. En ja, dat antwoord krijgen ze zelfs als ik op vakantie ben. Privé is dat soms best eens lastig, maar daarover hebben we goede afspraken gemaakt. Vragen van leden kan ik ook altijd doorgeven aan ons team van deskundige medewerkers.

Wat mis je aan het einde van de vakantie het meest aan thuis?

Aan het eind van mijn vakantie mis is vooral mijn eigen bed en mijn eigen douche.

Je eerste werkdag na de vakantie. Wat is het eerste dat je doet als je binnen bent?

Ik vind het belangrijk om te weten hoe het met onze medewerkers gaat en waar ik ze kan helpen om nog beter te functioneren. Daar is mijn dagelijkse rondje in de ochtend echt heel goed voor. Als ik na de vakantie op kantoor ben duurt dit rondje wat langer en wordt er ook even over de vakanties gepraat.

Jouw tip voor een dagje uit?

Als Rotterdammer in hart en nieren is mijn advies: Bezoek Rotterdam! Als je tips wilt hebben mag je mij best via LinkedIn of Facebook een vraag stellen, no problem! Een geweldige stad met voor iedereen leuke bezienswaardigheden en veel leuke eetgelegenheden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.