De Volksbank: ‘Modernere toetsing voor maatwerkhypotheek’

0

Vanaf 1 maart introduceert de Volksbank bij haar vier bankmerken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen een nieuwe manier waarop maatwerkaanvragen voor hypotheken worden beoordeeld. De vier bankmerken gaan met ondersteuning van Nibud Persoonlijk Budgetadvies bepalen of de klant in staat is om de maandelijkse hypotheeklasten te betalen en daarbij voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven.

Zo kan volgens de Volksbank beter worden vastgesteld of een maatwerkhypotheek verantwoord is en past bij de persoonlijke en financiële situatie van de klant. De betaalbaarheid van rente én aflossing staat hierbij centraal.

Huidige maatschappij

Marinka van der Meer, Chief Customer Officer (foto): “De huidige standaardnorm gaat uit van een gezin met één kostwinner, dit is geen weerspiegeling van de huidige maatschappij. Met dit initiatief toetsen we bij maatwerkaanvragen op een eigentijdsere samenstelling van huishoudens, bijvoorbeeld een gezin bestaande uit tweeverdieners en twee kinderen, een alleenstaande of andere gezinssamenstellingen. Bij de beoordeling kijken we vanaf nu naar de gemiddelde en minimale uitgaven van een vergelijkbaar huishouden met hetzelfde netto inkomen. We maken hierbij gebruik van de tool van het Nibud en kunnen daarmee beter onderbouwen of de hypotheek een verantwoorde keuze is die past bij de persoonlijke financiële situatie van onze klant.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.