De Vereende verzekert taxichauffeurs die pakketten bezorgen

0

De Vereende heeft een verzekeringsoplossing bedacht voor taxiondernemers, die pakketbezorging met de taxi mogelijk maakt en ook verzekert.

“Morgen is het Black Friday. December komt eraan; traditioneel een periode waarin veel pakketjes worden bezorgd vanwege Sinterklaas en Kerst”, zegt de verzekeraar. “Veel taxichauffeurs hebben het door de coronacrisis financieel moeilijk en zien in het bezorgen van pakketjes een mogelijkheid om toch extra inkomsten te krijgen. Een probleem kan echter zijn dat de verzekeraar van de taxi bij schade niet-thuis geeft; de taxi wordt immers gebruikt voor andere doeleinden dan het gebruik waarvoor de auto bij die verzekeraar is verzekerd.”

Oplossingen

De missie van de Vereende is om oplossingen te bieden voor maatschappelijke issues in de verzekeringsbranche. “Concreet houdt dit onder andere in dat we, waar mogelijk, onverzekerbaarheid willen tegengaan. Risico’s die nergens verzekerd kunnen worden, kunnen vaak wel bij ons terecht. Zo zijn taxi’s moeilijker te verzekeren in de reguliere markt en wij zien daarom steeds meer taxi’s bij ons in de boeken. Naast dat wij de taxi’s een verzekering willen bieden voor het reguliere risico, helpen wij  ook graag de taxiondernemers die pakketjes willen bezorgen. Daarom hebben we voor deze taxiondernemers een verzekeringsoplossing bedacht. Wanneer de verzekeringnemer via de assurantieadviseur aangeeft de taxi ook te gebruiken voor het bezorgen van pakketten, wordt de polis aangepast naar grote stad/dubbel bemand waarmee zowel het reguliere taxirisico verzekerd is als het risico van pakketbezorging. Zo gaat de taxiondernemer/pakketbezorger goed verzekerd op weg en zal niet voor de vervelende verrassing komen te staan dat hij bij een veroorzaakte schade geen dekking blijkt te hebben op de WA-verzekering voor de taxi”, aldus De Vereende.

Assurantieadviseurs

Voor assurantieadviseurs is het volgens de verzekeraar belangrijk om aan hun klant te melden dat de verzekering géén schade dekt aan de vervoerde pakketten zelf. “Verder raden we uw klanten aan om te kijken of ze met het bezorgen van pakketten voldoen aan de wet- en regelgeving in de taxibranche.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.