De Vereende en RDW gaan samen onverzekerbaarheid voertuigen te lijf

0

Om onverzekerden te helpen, gaan de Vereende, RDW en assurantieadviseurs samenwerken om het verzekeren nog makkelijker te maken. Een aantal – onnodige – stappen wordt overgeslagen met als doel minder onverzekerde voertuigen in Nederland.

Bert Sonneveld, Manager Marketing & Acceptatie bij de Vereende: “De RDW wordt met regelmaat gebeld door particulieren en zzp’ers die hun motorvoertuig niet hebben verzekerd en moeite hebben om een verzekering af te sluiten. In een pilot met vijf assurantieadviseurs is een werkwijze uitgewerkt om deze mensen rechtstreeks vanuit de RDW met een adviseur in contact te brengen. De adviseur kijkt daarbij of er een reguliere verzekering mogelijk is en als dit niet lukt wordt door de adviseur bij de Vereende naar een oplossing gezocht. Wij spelen hierin geen actieve rol. Er is bewust voor gekozen om de pilot te draaien met adviseurs die de Vereende goed kennen, omdat de verwachting was dat in een flink aantal gevallen de adviseur niet bij de reguliere verzekeraars terecht kon.”

Pilot omgezet naar standaardwerkproces

Sonneveld: “De pilot is een succes. Zij hebben ons laten weten dat meer dan 60% van de consumenten die zij doorverbonden hebben naar de adviseurs, drie maanden later verzekerd rondreed. Dat wil overigens niet zeggen dat de overige bellers onverzekerd rondrijden. Het kan zijn dat er bij de voertuigen een andere mutatie heeft plaatsgevonden. Welk deel bij ons is ondergebracht is niet bekend, omdat er geen gegevensuitwisseling tussen de RDW en de Vereende mag plaats vinden. Vanaf het begin van de pilot is voor de beide partijen helder geweest dat als de pilot een succes zou worden, er een omzetting naar een reguliere werksituatie zou plaatsvinden. Met het doorvoeren van de doorverwijzingsafspraken binnen de Vereende, is dit het goede moment om dit te doen.”

Oproep aan assurantieadviseurs

“Vanaf 1 maart 2023 wordt de pilot beëindigd en zal de RDW consumenten die zij aan de telefoon krijgen, die aangeven hun motorvoertuig niet verzekerd te krijgen direct door gaan zetten naar de adviseurs die op de website van de Vereende onder ‘zoek uw adviseur’ gevonden kunnen worden. De RDW zal op basis van de postcode van de consument doorverbinden naar het eerst getoonde resultaat. Ook nu geldt dat de adviseur op zoek gaat naar de best mogelijke oplossing en niet naar een de Vereende-oplossing. Aan de betrokken adviseurs vragen wij ook in dit geval nadrukkelijk de consument hierin zo goed mogelijk te helpen. Met elkaar zijn we dan hopelijk is staat zoveel mogelijk klanten alsnog te helpen en het aantal onverzekerd rijdende voertuigen in Nederland verder terug te dringen”, aldus Sonneveld.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.