De persgroep koopt Independer

0

Achmea verkoopt Independer aan de Persgroep. De verkoop leidt voor Achmea tot een transactieresultaat van circa 150 miljoen euro. De overname door de Persgroep voelt volgens Coen de Ruiter, algemeen directeur Independer, als een heel natuurlijke match.

In een verklaring schrijft Achmea dat Independer zich onder haar aandeelhouderschap de afgelopen jaren sterk heeft kunnen ontwikkelen in bezoekersaantallen, omzet en resultaat. Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “Andersom heeft Independer ook ons veel gebracht. Gestimuleerd door de samenwerking met Independer is de klantgerichtheid en innovatieve kracht van de organisatie versneld en heeft Achmea zich kunnen ontwikkelen tot koploper in mobiele en online dienstverlening in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Voor ons is daarmee het belangrijkste doel van de strategische alliantie met Independer bereikt. Nu is de strategische keuze gemaakt voor nog scherpere focus op de online klantbediening via eigen distributiekanalen.”

Online services Persgroep

De Persgroep bestaat uit nieuwsmedia zoals de Volkskrant en het AD én online services zoals Nationale Vacaturebank, Tweakers en Autotrack. Independer is daarmee volgens de Persgroep een waardevolle versterking van de digitale koers die het bedrijf heeft uitgezet. Independer is een digitaal vergelijkings- en adviesplatform voor verzekeringen, bancaire producten, hypotheken en energie. De website wordt volgens het persbericht 17 miljoen keer per jaar bezocht en er worden jaarlijks zo’n 6 miljoen vergelijkingen gedaan. De Persgroep en Achmea verwachten de transactie nog dit jaar te kunnen afronden.

De overname door de Persgroep voelt volgens Coen de Ruiter, Algemeen directeur Independer, als een heel natuurlijke match. “In deze nieuwe fase waarin we onderdeel worden van het grootste mediabedrijf van Nederland, zien we veel kansen om verdere groei te realiseren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.